недеља, 29. септембар 2013.

NIJANSE PLAVE KOSE

Plave nijanse mogu biti razne, od platinastoplave do tamnoplave. Što je vaš ten svetliji, to treba da bude svetlija i nijansa plave boje.Platinastoplava boja kose oduvek je bila moderna i atraktivna. To je plava boja kose bez ikakvih žućkastih primesa, gotovo da je bela. Ova boja kose odlično pristaje kratkim frizurama, ali je za postizanje idealne nijanse potrebno dosta vremena i posebna nega, jer tretmani mogu oštetiti kosu. Evo nekih divnih nijansi platinastoplave kose: 


                      


уторак, 17. септембар 2013.

NEOBIČNI NOKTI

Cirkoni, šljokice, zvezdice, aplikacije... Danas na ženskim noktima možete videti očekivane i neočekivane detalje. Sve je to stvar izbora i ukusa, pa je ukrašavanje noktiju poslednjih godina pretvoreno u pravu umetnost.
Lepo je videti interesantne detalje na nečijim noktima ili ih imati na svojim, a još je lepše kad su uklopljeni u čitav naš stil odevanja i života.
Međutim, neke žene su hrabre pa nokte ukrašavaju potpuno neobičnim detaljima i oblicima.
Evo nekih nesvakidašnjih načina ukrašavanja noktiju. Možda vam se nešto i svidi, ukusi su različiti.



недеља, 15. септембар 2013.

DEPILACIJA

Sve žene sanjaju o savršenoj depilaciji, posle koje dlačice više neće rasti i stvarati probleme. Trajna epilacija još uvek je prilično skupa i nepristupačna za veliki broj žena, tako da se i dalje moramo držati klasičnih i već isprobanih metoda.
Evo nekih najpoznatijih vrsta depilacije:

Depilacija voskom
Metoda je povremeno bolna, ali rezultati su uvek dobri. Dlačice se ne pojavljuju bar naredne tri nedelje, postaju slabije i ređe pa svaka sledeća depilacija manje boli.

среда, 11. септембар 2013.

IDEALNA BOJA KOSE

Želite da promenite boju kose, ali niste sigurni da li će vam odgovarati ono što vam se dopada? Pre nego što donesete konačnu odluku, možda je najbolje da razmotrite sve mogućnosti i dobro se raspitate o tome šta je najbolje za vašu kosu.
Kod promene boje kose važan je vaš ten, kao i prirodna boja.
U salonu Kikica možete dobiti veoma korisne savete frizera koji će vam olakšati dilemu i pomoći u odluci.
O svakoj boji kose uskoro ćete moći da pročitate poseban tekst i saznate nešto novo i zanimljivo o farbanju, a za početak pogledajte fotografije slavnih dama koje svoju boju kose nisu menjale i po tome su  prepoznatljive:

Merilin Monro













Odri Hepbern











уторак, 10. септембар 2013.

NOKTI ZA VENČANJE

Bliži se dan vašeg venčanja ili će se uskoro venčati neka draga osoba? Veoma je bitno da isplanirate svaki detalj, jer je taj dan jedan od najvažnijih. Nokti su bitni koliko i šminka i frizura pa ih treba uskladiti sa čitavim izgledom. Mlade uglavnom biraju svetlije varijante sa nekim lepim ukrasima pa pogledajte predloge salona Kikica:




















петак, 6. септембар 2013.

SVEČANE FRIZURE ZA VENČANJE I SLAVLJA

Uveliko traje sezona venčanja i najlepših trenutaka pa se zbog toga sve mi trudimo da izgledamo lepo i nezaboravno. Svečana frizura koju tog dana nosimo treba ne samo da izgleda lepo, već i da bude čvrsta i stabilna i da lepo pristaje obliku lica.
Podrazumeva se da je najbitnija frizura na venčanju ona koju će imati mlada, ali ne treba zanemariti i kume, sestre, majke i sve ostale gošće.
Salon lepote Kikica predlaže vam neke frizure koje naši frizeri mogu napraviti, a vaše je samo da izaberete i uskladite sa svojim celokupnim stajlingom.























уторак, 3. септембар 2013.

PLETENICE, KIKE, KIKICE

                                                                                                                    Kikica o kikici

Koliko god da se moda menja, neke frizure se pojavljuju, neke zaboravljaju, pletenica je uvek bila pravi izbor i smatra se čistom klasikom. U zavisnosti od dužine vaše kose, možete birati i vrstu pletenica.

Ako želite uredan izgled frizure, najbolji izbor je potpuno skupljena kosa i klasična pletenica.
Poslednjih godina u modi su predivne frizure sa kikama kao detaljima. Skoro svaka poznata svetska dama bar jednom je imala frizuru sa pletenicom, što samo govori da je ovo neizostavni modni detalj.
Prepustite se svojoj mašti ili mašti frizera u salonu lepote Kikica i dobićete originalnu frizuru, a za početak možete pogledati fotografije nekih interesantnih kikica.












             











петак, 30. август 2013.

PRAVA FRIZURA ZA VAŠ OBLIK LICA

Veoma je bitno da svoju frizuru uskladite sa svojim oblikom lica. Dobar frizer će na prvi pogled znati koji bi vam oblik frizure pristajao.
U salonu lepote Kikica možete dobiti korisne savete u vezi sa odabirom frizure, jer mi radimo u korist vaše lepote.
Prava frizura je ona koja prikriva nedostatke i ističe lepotu vašeg lica. Za početak predlažemo da na osnovu sledećih fotografija odredite oblik vašeg lica, a možda vam se dopadne i neka od predloženih frizura:


Čatvrtasti oblik lica


четвртак, 29. август 2013.

NOKTI ZA JESEN I ZIMU 2013/2014

Modni stručnjaci savetuju da je klasičan stil najbolji izbor za jesen i zimu kada su u pitanju ženski nokti. Za razliku od leta, kada su nam nokti jarkih boja, šareni i upadljivi, za jesen je bolje odlučiti se za zagasitije tonove.
Naravno, sve je stvar izbora i stila. Neke žene vole svetlije i upadljivije nokte tokom zime, dok se, na primer, leti odlučuju za tamniju varijantu.
Izbor je vaš, a mi smo tu da vam pomognemo.
Pogledajte neke predloge za izgled noktiju u sezoni koja je pred nama. Verovatno će vam se nešto svideti i u salonu Kikica možete dobiti upravo to što ste želele.


















уторак, 27. август 2013.

NAJPOPULARNIJE FRIZURE SVIH VREMENA

Postoje neke frizure koje nikada neće biti zaboravljene. Koliko god se moda menjala, uvek ćete ne ulici videti ženu koja ima neku od ovih frizura.
S druge strane, sve nove frizure samo su malo drugačije od ovih koje ćemo prikazati.
Dakle, ovo su frizure svih vremena:

Tridesete godine
                               
Četrdesete godine

субота, 24. август 2013.

KOSA KAO SIMBOL ŽENSKE LEPOTE

Kosa je zaštitni znak svake žene i simbol njene lepote. Način na koji žena oblikuje svoju kosu i kako je neguje govori dosta o njoj.
Žene su sate i sate provodile negujući i češljajući svoju kosu, jer je ona bila znak slobode, zdravlja i bogatstva.
Duga kosa predstavljala je ženstvenost i negovala se vekovima. Maramama, šnalama ili nekim drugim dodacima žene su ukrašavale svoju dugu kosu i trudile se da ona postane njihov zaštitni znak.
Trend kraćih frizura u svetu se pojavio tek dvadesetih godina prošlog veka i to je predstavljalo veliku promenu u dotadašnjoj modi.

петак, 23. август 2013.

LEPOTA ŽENE KROZ VEKOVE

Ideal ženske lepote menjao se kroz vekove i za različite narode i kulture imao je sasvim drugačije kriterijume.
Posmatrajući ženske portrete i fotografije, možemo videti da su se iz decenije u deceniju kriterijumi ženske lepote menjali.
Čini se da je danas  popularno i cenjeno da žena bude vitka i mršava, pa se često desi da neke od njih preteraju i postanu anoreksične. Dobra vest je da trend mršavica polako prolazi i da svetski modni kreatori sve češće prave svoje kolekcije za žene prirodnih oblina.