недеља, 15. септембар 2013.

DEPILACIJA

Sve žene sanjaju o savršenoj depilaciji, posle koje dlačice više neće rasti i stvarati probleme. Trajna epilacija još uvek je prilično skupa i nepristupačna za veliki broj žena, tako da se i dalje moramo držati klasičnih i već isprobanih metoda.
Evo nekih najpoznatijih vrsta depilacije:

Depilacija voskom
Metoda je povremeno bolna, ali rezultati su uvek dobri. Dlačice se ne pojavljuju bar naredne tri nedelje, postaju slabije i ređe pa svaka sledeća depilacija manje boli.

Veoma je bitno da kozmetičar koji radi depilaciju bude vešt i iskusan, jer će onda i rezultati biti dobri, a i manje će boleti.

Depilacija šećernom pastom (egipatska depilacija)
Ovo je najstarija metoda uklanjanja neželjenih dlačica. Ovaj način depilacije veoma je pogodan jer ne izaziva crvenilo i iritaciju, a posebno se preporučuje za osetljivu kožu lica.
Nakon depilacije šećernom pastom koža je glatka i svilenkasta i nema uraslih dlačica.

Depilacija čokoladom 
Iako ovo lepo zvuči, ipak se radi o vosku sa ekstraktom čokolade. Ovakav metod depilacije i dalje je bolan, ali je koža glatka i sjajna zbog hranljivih sastojaka.

Električni epilatori 
Aparati za depilaciju veoma su praktični i izbor je veliki. Međutim, svaka žena ne može podneti peckanje koje izaziva depilacija ovim aparatima, a posebno nisu preporučljivi za žene sa osetljivom kožom.

Depilacija kremom
Ovo je potpuno bezbolna metoda, ali nakon ove depilacije dlačice počinju da rastu već posle 2 - 3 dana. Ne preporučuje se osobama sa osetljivom kožom

Laserska i IPL depilacija 
Ove vrste depilacija su manje bolne od ostalih i rezultati su bolji, međutim, za većinu žena su prilično skupe. Da biste dobile dobre rezultete, potrebno je tretman ponoviti nekoliko puta i dlačice polako postaju tanje i prestaju da rastu.

U salonu lepote Kikica depilaciju toplim i hladnim voskom i šećernom pastom rade kozmetičari sa dugogodišnjim iskustvom, tako da će dolazak u ovaj salon biti pun pogodak. Pored kvalitetne depilacije, dobićete savete o lepoti, nezi tela i kose. Dobrodošli!

Нема коментара:

Постави коментар