петак, 30. август 2013.

PRAVA FRIZURA ZA VAŠ OBLIK LICA

Veoma je bitno da svoju frizuru uskladite sa svojim oblikom lica. Dobar frizer će na prvi pogled znati koji bi vam oblik frizure pristajao.
U salonu lepote Kikica možete dobiti korisne savete u vezi sa odabirom frizure, jer mi radimo u korist vaše lepote.
Prava frizura je ona koja prikriva nedostatke i ističe lepotu vašeg lica. Za početak predlažemo da na osnovu sledećih fotografija odredite oblik vašeg lica, a možda vam se dopadne i neka od predloženih frizura:


Čatvrtasti oblik lica


четвртак, 29. август 2013.

NOKTI ZA JESEN I ZIMU 2013/2014

Modni stručnjaci savetuju da je klasičan stil najbolji izbor za jesen i zimu kada su u pitanju ženski nokti. Za razliku od leta, kada su nam nokti jarkih boja, šareni i upadljivi, za jesen je bolje odlučiti se za zagasitije tonove.
Naravno, sve je stvar izbora i stila. Neke žene vole svetlije i upadljivije nokte tokom zime, dok se, na primer, leti odlučuju za tamniju varijantu.
Izbor je vaš, a mi smo tu da vam pomognemo.
Pogledajte neke predloge za izgled noktiju u sezoni koja je pred nama. Verovatno će vam se nešto svideti i u salonu Kikica možete dobiti upravo to što ste želele.


















уторак, 27. август 2013.

NAJPOPULARNIJE FRIZURE SVIH VREMENA

Postoje neke frizure koje nikada neće biti zaboravljene. Koliko god se moda menjala, uvek ćete ne ulici videti ženu koja ima neku od ovih frizura.
S druge strane, sve nove frizure samo su malo drugačije od ovih koje ćemo prikazati.
Dakle, ovo su frizure svih vremena:

Tridesete godine
                               
Četrdesete godine

субота, 24. август 2013.

KOSA KAO SIMBOL ŽENSKE LEPOTE

Kosa je zaštitni znak svake žene i simbol njene lepote. Način na koji žena oblikuje svoju kosu i kako je neguje govori dosta o njoj.
Žene su sate i sate provodile negujući i češljajući svoju kosu, jer je ona bila znak slobode, zdravlja i bogatstva.
Duga kosa predstavljala je ženstvenost i negovala se vekovima. Maramama, šnalama ili nekim drugim dodacima žene su ukrašavale svoju dugu kosu i trudile se da ona postane njihov zaštitni znak.
Trend kraćih frizura u svetu se pojavio tek dvadesetih godina prošlog veka i to je predstavljalo veliku promenu u dotadašnjoj modi.

петак, 23. август 2013.

LEPOTA ŽENE KROZ VEKOVE

Ideal ženske lepote menjao se kroz vekove i za različite narode i kulture imao je sasvim drugačije kriterijume.
Posmatrajući ženske portrete i fotografije, možemo videti da su se iz decenije u deceniju kriterijumi ženske lepote menjali.
Čini se da je danas  popularno i cenjeno da žena bude vitka i mršava, pa se često desi da neke od njih preteraju i postanu anoreksične. Dobra vest je da trend mršavica polako prolazi i da svetski modni kreatori sve češće prave svoje kolekcije za žene prirodnih oblina.